Om Meg

Jeg som driver dette nettstedet gjennomgikk i perioden 2007-2009 tre ufrivillige aborter på rad. Jeg fikk dermed diagnosen habituell abort.

Mitt første svangerskap var uproblematisk og endte vellykket. Jeg og mannen min ble foreldre for første gang i 2005. Da vi i 2007 ble gravid på ny, endte svangerskapet med ufrivillig abort, en såkalt missed abortion, i svangerskapets uke 13. De to påfølgende svangerskapene endte med spontanabort i henholdsvis uke 9 og 8.

Da tilstanden rammet meg savnet jeg tilstrekkelig informasjon om habituell abort. Hverken helsepersonellet som behandlet meg, bøker jeg leste eller nettsteder jeg besøkte tilfredsstilte behovet mitt for informasjon om emnet. Etter mange samtaler med mannen min om denne frustrerende informasjonsmangelen, fikk jeg til slutt følgende beskjed: “Skriv det selv!”.

I 2011 startet jeg dermed prosjektet Alle vonde ting er tre. Prosjektet inkluderer nettstedet habituellabort.com og boken “Alle vonde ting er tre – En personlig skildring av habituell abort”. Boken er dessverre ikke lenger i salg.

habituellabort.com er nettstedet som jeg savnet da jeg slet med mine ufrivillige aborter. Her får man svar på mange av de generelle spørsmålene: Hva er de vanligste årsakene til habituell abort? Hvilke undersøkelser gjennomføres ved en utredning for habituell abort? Hvilke behandlingsformer finnes? Og ikke minst; med min svangerskapshistorikk, kommer jeg noensinne til å få (flere) barn?

Formålet med prosjektet er å informere om tilstanden habituell abort.

Gjennom arbeidet mitt med dette prosjektet, kom jeg vinteren 2012 i kontakt med Ønskebarn – norsk forening for fertilitet og barnløshet. Fra 2012 til 2014 hadde jeg frivillige verv som styremedlem og IT-ansvarlig i Ønskebarn. Gjennom arbeidet for Ønskebarn kom jeg i kontakt med mange mennesker som strever eller har strevd med å få barn. Møter med kvinner og menn på gjentatte kafétreff og seminarer bekreftet hvor viktig informasjonsbehovet er for dem som rammes av ufrivillig barnløshet.

Jeg får stadig hyggelige tilbakemeldinger fra dere som besøker nettstedet. Tusen takk for det – det er dere som motiverer meg til å fortsette.

Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>